Hűvös lakás légkondi nélkül

Hűvös lakás légkondi nélkül? - Lehetséges! Mutatjuk hogyan.

Sokan nem szeretik, vagy egészségügyi okok miatt nem megengedett számukra a légkondi használata.
Ha nincs roló, vagy egyéb árnyékoló szerkezet az ablakon bizony a nyári hőség beköltözik otthonunkba is.
Nekik jelenthet részben megoldást, illetve enyhítheti a forróság érzetet a lakásban a jól fényzáró és ezáltal kicsit hőszigetelő függöny , azaz az un. blackout, vagy dimout függöny . Természetesen nem összehasonlítható a légkondicionálás hatásfokával a megfelelő sötétítés, árnyékolás.
Blackout barna függöny

A blackout függönyök 100%-os fényzárást biztosítanak,

egy speciális, homogén bevonat segítségével, melyről könnyen meggyőződhetünk egy egyszerű kísérlettel, miszerint telefonunk kis lámpájával próbáljuk átvilágítani az anyagot. A black-out függönyöknél meglepődve tapasztalhatjuk, hogy egyáltalán nem szűrődik át a fény. Használhatjuk ezeket az anyagokat önállóan és függöny bélésként is .
Blacout függöny hálószoba

A dimout függönyök

is megbízható árnyékolást nyújtanak egy hagyományos sötétítő vagy dekorfüggönyhöz képest. A három rétegű textil középső rétege egy fekete szövetszál, szövése sűrű, több rétegű s így a szín sötétségétől vagy éppen világosságától függően különböző mértékben 70-80%-osan sötétítenek.
blackout hálószoba függöny kék
Választhatnak egyszínű, vagy a legkülönbözőbb stílust képviselő, mintás  függönyök közül is. Jó szolgálatot tesz a hálószobában és a nappaliban is , hiszen nem csak sötétítő, hanem dekorációs szerepet is betölthet. Gyerekszobába különösen fontos: könnyítheti az esti elalvást és segíthet megelőzni a korai ébredést. Egy fontos teendő marad, ne felejtsük el a reggeli alapos szellőztetés után behúzni a függönyöket , meglátjuk lényegesen hűvösebb lesz otthonunk hazaérkezéskor !

Blackout függönyök a webáruházban

Bemutatkozik néhány mintás Blackout anyag

Black-Out függöny Korfu lila Black-Out függöny Korfu narancs  Dim-out függöny Fleur drappDim-Out függöny Uppsala ezüst Black-out függöny Monet barack Black-out függöny Monet lila

Energiatakarékos blackout

Nyáron az árnyékolással a hűtési teljesítményt csökkenti, télen a hidegzárással a fűtési energiából spórol.

Zajvédő blackout

A blackout függöny zajvédő. Ezt a hatást a rétegzett szerkezetével éri el, úgy hogy a vastagsága lényegesen nem változik a többi sötétítő függönyhöz képest.

Ha részletesebben olvasna a blackout függöny előnyeiről és kialakításának fortélyairól olvass el a cikket a blogon.

Blackout függöny előnyei és kialakítása

blackout függöny fejléc

A blackout függöny fényzárásának ellenőrzése

A mobiltelefon zseblámpa funkciójával egyszerűen tesztelhető a fényzárás.

blackout függöny zseblámpa teszt - takarás nélkül blackout függöny zseblámpa teszt - takarással

Az alábbi videon látszik egy normál szövet, egy 80% blackout anyag és egy 100%-os teljes fényzáró anyag összehasonlítása a fényzárás szempontjából

Fényzárás összehasonlítása különböző anyagok esetén

blackout függöny fényzárás összehasonlítás

Hűvös lakás légkondi nélkül - zárjuk ki a fényt a függöny megfelelő elhelyezésével

A nap hőjét zárjuk ki a függöny alatt, felett, és mindkét oldalon. Válasszuk meg úgy a függöny és a karnis méreteit, hogy a blackout anyag körül semelyik oldalon ne juthasson be a meleg.

Legyen hűvös lakás légkondi nélkül úgy, hogy a szívmelengető hangulat is megmaradjon! Rajta hát!

Ha nem kívánja egyedül végig böngészni az üzlet teljes kínálatát a blackout függönyökből, bátran keressen fel, hogy segíthessünk!