Levelek

Levelek, leveles anyagok, zöldek. A természet közelségét a szobanövényekkel hozzuk testközelbe a lakásunkban. Szintén örökzöldek a leveles anyagok, a leveles függöny, a leveles dekorvászon, a leveles díszpárna, vagy a leveles ágytakaró. Nagy kedvenc a banánlevél, a könnyezőpálma levele, a vízipálma,  a bambusz, és sok más szív alakú, esetleg ágas-bogas levélzet.

Jól illeszkednek a különböző falszínekhez, és a barna fa bútorokhoz, vagy a színes bútorkárpitokhoz is. Könnyű dolgunk lesz, ha ilyen anyagból választjuk ki az új otthon-hangulatot a lakásunkba.

Ütősek a zöld árnyalatai. A sötét zöld haragja és karakán megjelenése mellett a világoszöld lágysága tökéletes egyensúlyt mutat. Ezt a harmóniát találták meg a filodendronos dekorvászon anyagon, melyből lágy esésű gyönyörű függöny készíthető.

A kaktuszok zöldjének sokszínűségénél már csak a virágaik a színesebbek. Készíthetünk díszpárnát az anyagból és nem fogjuk megbánni.

A zöld egy erdőben, de képzelhetjük a sok és sűrű erdőt egy dzsungelnek is, sohasem unalmas. Változatos zöldárnyalatok, és zöldformák a mozgalmárok. Egyes textilek mintakészítői nem elégedtek meg ezzel a gazdagsággal, és színeket kívántak bevinni a zöld egyhangúságába. Egy példát már említettünk - a virágzó kaktusz virágszínei behozzák a pirosat fehéret sárgát narancsot. Ezek a színek élénkítenek akkor is. amikor színes tollú madarak, papagájok, vagy tukánok ülnek a zöld leveleken. Engedjük bátran hogy a szobánk a hatásuk alá kerülhessen, mert a természet-közelségünk is így lesz egyre természetesebb a belső térben.

Levelek hatása

Ki a zöldbe, ha szabad levegőre vágyunk, és be a zöldet, ha az otthonunkban is  fellélegeznénk!