Méretezési útmutató függönyözéshez

Méretezési útmutató függönyözéshez című leírás a függöny pontos méreteinek meghatározásában segít. Ehhez először a karnist kell kiválasztani és annak helyét meghatározni. Meglévő, felszerelt karnis esetén már lehetőségünk van a konkrét szélességek és magasságok lemérésére.
A függönyanyag mennyiségének megrendeléséhez ez a méretpontosság megfelelő. Az elsődleges méret a tájékozódást szolgálja, de ahhoz elengedhetetlen. Ekkor még 5-10 cm eltérés lehetséges a végleges mérethez képest.
Ha új karnis és függöny vásárlása előtt állunk, akkor a függöny méreteinek meghatározásához az alábbiakat vegyük figyelembe:
  • az ablak-keret mérete
  • az építészeti adottságok
  • a függöny kialakítási elképzelésünk
Az ablak-keret mérete fontos, mert az adja meg a függönyözendő terület mennyiségét, a belátást és a fényzárás lehetőségével.
Az építészeti megoldások alatt a mennyezet magasságát, az álmennyezet elhelyezkedését, a falazat anyagát, az ablak bemélyedést értjük. Gépészetileg fontos a fűtőtest elhelyezkedése, a mennyezeti-, oldalfali-, vagy a padlófűtés csöveinek helye. Elektromos vezetékek, számítógép és riasztó kábelek , 
A függöny kialakítása lehet vitrázsfüggöny vagy kávéházi függöny, teljes sötétítés adó black out függöny, esetleg római roló. Fontos gondolnunk a redőzöttség mértékére, és a drapéria kialakítására.
A lapfüggöny is más mint egy szokásos dekorfüggöny.
lapfüggöny

Méretezési útmutató függönyözéshez – letölthetőség

Centiméter pontos adatok meghatározása, az otthoni mérés és tervezés segédlete most letölthető az oldalunkról.
Nem kell szakemberre várnia, a méreteket önmaga is meghatározhatja. Ehhez állítottuk összes ingyenes segédletünket.
Ön tudja legjobban, ott a helyszínen, hogy milyen függönyt szeretne, azt hogyan szeretné használni. A tapasztalatainkat leírtuk a függönyméretezési útmutatóban. Ismerje meg részletesen a méretezési folyamatot, és ajánlásunkat.