Hogyan válasszunk otthon illatot?

Válasszunk otthon illatot úgy, hogy vegyük figyelembe, hogy a hétköznapokban az időnk felét a lakásban töltjük, szeretnénk otthon a pihenésnek és a hangulatos környezetnek az előnyeit élvezni. Szeretjük ha jó illatok vesznek körül. Szeretjük a frissen elkészült sütemények illatát, a tisztaság és a virág illatát.

Az illatok hívnak elő emlékeket, emlékszünk az ünnepi illatokra a fenyő, a mandarin és a fahéj illatára, a születésnapi parfüm vagy a friss kifli illatára, tavasztól őszig pedig a virágok és a gyümölcsök illatára.

Az otthon illatát meg is tervezhetjük. A kellemes illatoknak pozitív hatása van,  fokozzák a hangulatunkat, megnyugtatják, segítenek a pozitív gondolkodásban, és ezek a tulajdonságok nagy jelentőséggel bírnak a mai elfoglalt ember számára.

Nos, milyen illatot válasszon otthonának? Javaslunk néhány tippet!

ALAPTIPPEK AZ OTTHON ILLATÁNAK KIVÁLASZTÁSÁHOZ

1. A meglévőre építünk

Minden otthonnak megvan a saját személyes illata és egyedi aromája, amely kialakul az ott élő emberekből, a takarítási, tisztálkodási és a szellőztetési szokásaikból, a lakótér kialakításától, és az általuk készített ételtől. Vegye ezt figyelembe, hogy az a illat, amelyet a szoba illatához szeretne illeszteni, már egy meglévő illathoz fog csatlakozni.

2. Mindenkié

Az otthon szaga nem zavarhatja a hangulatot, nem zavarhat senkit aki ott él, vagy ott tartózkodik. Ezért a legjobb, ha olyan illatot választ, amelyet családjának minden tagja szeretni fog. A legfontosabb dolog, hogy elkerüljük a rendkívül éles, excentrikus illatokat, különösen, ha a családjában nagyon különböző ízlésű és életkorú emberek vannak.

Tanulmányok kimutatták, hogy egy kellemes illat mintegy 40 százalékkal felemeli az emberek hangulatát. Tehát minden klasszikus, barátságos, nem túl intenzív illat a jó megoldás.

3. Összhang

Az otthoni belső kialakításakor hangulatos és barátságos környezetet teremtünk, ezért nagyon fontos, hogy az illat összhangban legyen a környezet általános kialakításával. Az illatok stílusban és a színben egyaránt kombinálhatók a belső terekben.
Ha otthona világos, és színes, akkor egy édesebb és fényesebb aroma nagyon alkalmas az Ön számára.
Ha otthona fényes és nyárias. akkor a virág- és a friss vagy a gyümölcsös illatok tökéletes kombinációja megfelel.

4. Cél

Mielőtt egy illatot választana, határozza meg egyértelmű céljait, miért van rá szüksége. Talán azt akarja, hogy semlegesítsen más szagokat? Vagy hangsúlyozni akarja a belső színeket és a hangulatokat? Szeretné, hogy az illat felfrissítse és pozitív energiával feltöltse? Ezekre a kérdésekre válaszolva kialakul, melyik illatanyag-kategória a megfelelő.

A különböző illatok eltérő hatással vannak a környezetre és a körülvevő emberekre. Például a levendula, a virágaromák megnyugtatják, a citrus illatai megemelik a hangulatot, energiát adnak. Ha bármilyen idegen kellemetlen szag van otthonában vagy valamely helyiségében, válassza az egyszerűbb, kevésbé illatos illatot a szagok ellen, például a vanília, a citrusfélék családját. Vigyázat! A túl sok különböző kevert aroma gyakran negatív eredményt ad.

5. Helymeghatározó

Válasszon otthoni illatot annak alapján, hogy hol kívánja használni.

Hálószoba: ajánlott enyhe, könnyű és finom illatok használata ( Santal illata tökéletes lesz.)
A nappali és a konyha: erősebb és intenzívebb illatokat is használhat, mint például az Ambra vagy a citrusfélék.
Fürdőszobákban és a WC-kben a friss és tiszta illatot javasoljuk, a virág- és a friss- vagy a gyümölcsös illatok a legjobbak.

6. Hangulat meghatározó

Válassza ki kedvenc ünnepeit, ételét vagy filmjét, és gondoljon az illatokra, amelyek ahhoz társulnak. Kedvenc dolgainak illatai nemcsak nosztalgikus hangulatot idéznek elő, hanem otthonát hangulatos, személyre szabott környezetté varázsolják.

Reméljük, hogy ezek a tippek segítenek megtalálni a tökéletes lakásparfüm illatot otthonában, de ne feledje, hogy a szabályokat nem mindig kell követni. Ne féljen az egyedi aromáktól, mert az illat inspirálja. A választása lehet dinamikus, szezonális - ugyanúgy, mint a hangulata. Különböző illatokat alkalmazhat különféle helyiségekben, és bizonyos illatokat csak télen, míg másokat csak nyáron használ.